• Wpisów: 35
  • Średnio co: 76 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 14:50
  • Licznik odwiedzin: 8 016 / 2739 dni
 
avonlea
 
AVONlea: Sos słodko - pikantny:
• 5 średnich papryczek chilli
• 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
• 1 łyżeczka tartego imbiru
• 80 ml octu ryżowego
• 7 łyżek białego cukru
• szczypta soli
papryczki chilli przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona. Pozostały miąższ pokroić w drobną kosteczkę, włożyć do rondelka razem z czosnkiem i imbirem. Wlać ocet ryżowy, wsypać cukier i sól. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje i osiągnie konsystencję syropu. Rozlać do dwóch miseczek. Gotowy sos można przechowywać dość długo w lodówce.

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego