• Wpisów: 35
  • Średnio co: 78 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 14:50
  • Licznik odwiedzin: 8 196 / 2830 dni
 
avonlea
 
AVONlea: Węgierski BORGACZ


Po 30 dag selera, marchwi, pietruszki, pieczarek,
Mała puszka groszku
Papryka (cała) czerwona, żółta, zielona
3 cebue
3 kiszone ogórki
½ szklanki ketchup
3 łyżki koncentratu pomidorowego
50 dag wołowego bez kości
4 łyżki oliwy
pieprz cayenne, sól

wołowinę pokroić na cienkie paski;
seler, pietruszkę, marchew w słupki;
cebulkę w kostkę;
mięso i warzywa podsmażyć na oleju i udusić;
pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć; dodać do rondla;
dodać pokrojone w kosteczkę ogórki, paprykę, ketchup, groszek i koncentrat pomidorowy;
doprawić pieprzem i solą
dusić jeszcze 10 – 15 minut

Nie możesz dodać komentarza.